Din produkt läggs
i varukorgenMakeup för alla
Historien om .FÄRG startade för ungefär 13 år sedan när Birgitta Lagerholm, vår chef och tillika högt utbildad makeupartist, var ute på ett jobb och hade svårt att hitta rätt foundationton till en mörkhyad modell. Detta trots att hon hade 15 foundationfärger att välja ifrån. "Det här borde vara så lätt, tänkte hon, om jag bara hade färger med rätt pigment i som jag kunde blanda och mixa till alla hudtoner. Ingen ska behöva känna att de inte går att få fram rätt foundation för sin hudton!" Så det var där hon började. Till en början fanns det bara just mixfärger som makeupartisterna använde men nu finns det massor av olika färger så att även vanliga kunder, oavsett om man har superblek, mellan eller riktigt mörk hud kan hitta sin färg. Sen har vi det här med vårt välkomnande… :)
Det spelar ingen roll för oss om du är tjej eller kille - eller ens om du inte vill könsbestämma dig. Vi valde en manlig modell - Rasmus - att vara vår första modell. Varför? Eftersom han är så jävla vacker och det räcker för oss. Det spelar alltså ingen roll om du är ung, gammal, är blek, medium eller har mörk hud. Alla är välkomna till vår fantastiska värld av makeup! Vi hoppas att du känner dig välkommen för vi är så glada att se dig!

HyperFlex Shadows
En annan sak Birgitta retade sig på var att, när hon arbetade som frilansande makeupartist, tvingades släpa sin enorma makeupväska överallt – oavsett om hon skulle till en fotografering, en TVstudio eller till en modevisning. Det krävdes en sån enorm mängd produkter hela tiden. Då uppfann hon HyperFlex Shadow - en färg som kan användas både som en ögonskugga eller för ögonbryn, som rouge, eller för contouring/highlight. Ja till och med som eyeliner om den mixas med vatten. Plötsligt halverades hennes makeupväska och livet blev betydligt enklare. Mindre makeup att släpa omkring på men ändå oändliga möjligheter att skapa vad du vill av färre produkter. Yay!

Det finns några andra viktiga fundament som .FÄRGs själ och ande bygger på
Först och främst - vi är helt emot djurförsök. Vi älskar djur och skulle aldrig acceptera djurförsök. Inte en chans. Och att göra som vissa andra varumärken gör, som drivs av vinstintresset, nämligen att börja djurtesta för att få sälja i Asien kommer ALDRIG att hända. Så du vet.

Kunskap, professionalism och humor
Något som är speciellt hos oss på .FÄRG är att vi har över 21 års erfarenhet när det gäller att utbilda upp till makeupartistnivå. Det är vad vi har gjort under de senaste 21 åren - att träna upp elever till högt utbildade, professionella makeupartister som nu arbetar runt om i världen. Låt oss nu använda den kunskapen och guida dig - oavsett om du har någon erfarenhet av smink alls eller om du kan massor - vi har något för dig. Kolla in våra makeuplektioner, pictorials och tutorials online och du kommer inte bli besviken. Eller kom och träffa oss i några av våra butiker så håller vi kurs för dig där. Vi är till för dig. Och förresten, bara så du vet, så kommer vi att kombinera vår professionalism och våra bad ass makeupkunskaper med en hel del humor. För det är sådana vi är. Glädje är jätteviktigt för oss och vår så kallade "big bad" boss är den största skämtaren och den med det mest högljudda skrattet av alla oss. Så bara kom och ha kul med oss! :)

*Birgitta Lagerholm, är makeupartisten som 1993 drömde om att ha en egen skola. 1996 förverkligade hon drömmen och startade Makeupstudion Education. Nu, över 20 år senare med utbildningar och jobb i Hollywood bakom sig, är hon en av Sveriges mest erfarna och framgångsrika utbildare av makeupartister med skolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon är även internationellt efterfrågad och har bland annat föreläst i New York på Parsons – kända från TV3s Project Runway. Birgitta har också gjort ett flertal makeuptutorials för Kanal 5 som sändes i NRJs morgonshow. Hennes elever har gjort jobb för både London-, Köpenhamn- och Stockholm Fashion Week. De har jobbat för Ellegalan, SVT, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Damernas Värld, Elle, SOLO, Cosmopolitan och många, många fler.


15% på ditt första köp!

FÄRG e-Magazine bjuder på mängder av inspirerande looker och intressanta artiklar. Signa upp dig nedan för en kostnadsfri prenumeration och få 15% rabatt på ditt köp.