Din produkt läggs
i varukorgen

Contouring

Let’s get that face on fleek! Contouring är ett begrepp som innefattar att lägga mörka och ljusa färger för att framhäva, ge dimension och balans till ditt ansikte. Contouring delas främst upp i två steg: 

1. Highlight, vilket ska vara en färg som är ett par nyanser ljusare än din egen hudton. Vill du t.ex. lyfta fram dina kindben så lägger du färgen uppe på högsta punkten av kindbenet och sveper längs med det, in under ögat och ner mot näsvingen i en form av triangel. Du kan även applicera färgen i pannan, längs med näsryggen, på käkbenet och hakan beroende på vilken effekt du vill åstadkomma på ditt ansikte. Anser du t.ex. att din haka är för stor så är det inte idealt att lägga highlight där, då det drar ännu mer fokus till den. 

2. Shading,ska vara ett par nyanser mörkare och gärna kallare än din egen hudton för att efterlikna färgen på de naturliga skuggorna i ditt ansikte. Den är till för att förstärka dina redan befintliga skuggor, eller skapa nya för att förstärka din benstruktur och/eller smalna av ditt ansikte från något håll. Om du vill framhäva t.ex. kindbenens form så följer du skuggan under kindbenet när du applicerar färgen, och tonar den lätt uppåt för en välvd effekt. Gå inte längre in än ögats ytterkant, annars kan ansiktet lätt se lite avmagrat ut. Du kan även applicera färgen vid sidorna av pannan för att förminska den lite. Vill man få en skarpare käklinje så appliceras färgen längs med skuggan som faller under käken. Du kan även korta av hakan eller räta till din näsa genom att applicera färgen på sidorna av näsryggen. Ju bredare ut du lägger färgen desto bredare kommer näsryggen se ut, och desto tätare ihop du applicerar desto smalare kommer den se ut. 

Melanin Queens Contourpaletter är framtagna just för att få din contour ’On Fleek’. Båda paletterna innehåller dessutom varsin skimrig highlighter för en extra strobingeffekt!

15% på ditt första köp!

FÄRG e-Magazine bjuder på mängder av inspirerande looker och intressanta artiklar. Signa upp dig nedan för en kostnadsfri prenumeration och få 15% rabatt på ditt köp.
Genom att klicka på skicka godkänner du att vi får lagra din mailadress i våra register och skicka information och erbjudanden till dig. Din adress är trygg hos oss och vi kommer inte sälja den vidare till tredje part.